Milorad Dodik/Foto: RTRS

– Mi nikada nismo rekli da ne treba sarađivati sa NATO-om. Imamo određeni oblik saradnje, mi razumijemo šta je ta velika vojna integracija i spremni smo da sarađujemo na nivou na kojem Srbija sarađuje po tom pitanju. Prejudicirati članstvo je apsolutno nešto što je nametnuto – rekao je Dodik novinarima pred početak sastanka sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, predsjednikom Poslovnog sistema Svislajon Rodoljubom Draškovićem i direktorom Elektroprivrede Republike Srpske Lukom Petrovićem.

Komentarišući poziv komesara EU za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Јohanesa Hana članovima Predsjedništva BiH na sastanak, Dodik je rekao da on ne bježi od razgovora, da mu nije problem da razgovara i kaže šta hoće, a šta neće, ali da je nemoguća dimenzija u kojoj se unaprijed nameće šta ko treba da prihvati.

– Prvo treba izabrati Savjet ministara. Јa nemam ništa protiv da se na novi Savjet ministara stavi dokument koji će se zvati kako god hoće i da Savjet ministara o tome odlučuje, ali da neko unaprijed govori šta treba da odluči taj savjet, to je neko drugo pitanje i to je nemoguće – istakao je Dodik.

On je dodao da je sve to bespotrebno i ide na štetu BiH.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime