– Prošli smo najteže vrijeme, ratno i poratno, kada smo morali da se politički uporno borimo za status koji je bio značajno ugrožen. Skrnavljenje Republike je zaustavljeno i namjeravamo da vratimo njene ustavne pozicije onako kako je napisano u Dejtonskom mirovnom sporazumu. To će određivati sve naše političke aktivnosti u narednom vremenu. Vjerujem da smo okupljeni oko toga – istakao je Dodik.

On je poslije polaganja vijenaca na Spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Banjaluci rekao novinarima da su danas institucije Srpske stabilne, kao i njena ekonomija, te da je broj zaposlenih najveći ikada, a povećane su i plate.

– To je dobar trend i kretanje u dobrom smjeru – ocijenio je Dodik.

On je upozorio da postoji mnogo onih kojima smeta Republika Srpska.

– Oni su u neposrednom okruženju i moramo da svakodnevno ostanemo posvećeni Republici. Mi koji smo na javnim funkcijama kao stražari svaki dan moramo da vodimo računa o činjenici da mnogi u okruženju ne žele da nas vide. Mi postojimo zbog nas, a ne da bismo iritirali druge. Druge pozivamo na mir i saradnju, koji treba da obilježe vrijeme koje dolazi – naglasio je Dodik.

On je građanima poželio da sutra dostojanstveno proslave Dan Republike.

– Srpska je naša država koja je stvorena sa težnjom da bude nezavisna. Dejtonski mirovni sporazum je napravio drugi okvir i mi smo danas u političkoj borbi za status Srpske. Srećna Republika Srpska svima! – rekao je Dodik.