Protokolom prve sjednice predviđeno je da Narodna skupština potom na prijedlog njenog predsjednika donosi odluku o broju potpredsjednika, te pokreće inicijativu za izbor delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i u Vijeće naroda Republike Srpske.

U skladu sa dogovorom postignutim na sastanku predstavnika političkih stranaka 14. novembra time bi prvi dio prve sjednice trebalo da bude zaključen, a u njegovom nastavku će biti birani potpredsjednici parlamenta.

Poslije završetka svečane sjednice medijima bi u pres-holu Narodne skupštine trebalo da se obrate predsjednik Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i novoizabrani predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović.

Prvoj sjednici novog saziva Narodne skupštine prisustvuje premijer Srbije Ana Brnabić, predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković, ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov, ambasador Kine u BiH Čen Bo, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, kao i brojni predstavnici političkog i javnog života Srpske, diplomatskog kora i međunarodnih organizacija.

Svečani koktel biće upriličen u restoranu Narodne skupštine Republike Srpske.