Dodik je ponovio da Šmit nije legitiman i legalan i da je došao u BiH da provede određene politike, podsjećajući da bi susreti s njim značili prihvatanje i davanje legitimiteta koji nema jer ga nije imenovao savjet bezbjednosti UN. 

– Šmit ovdje nije došao iz altuizma, da pomogne, već da nameće zakone, da mijenja Ustav, nadležnosti, naše živote. S kim da razgovaram, s njim? Јa neću, ja sam izabran na politici koja je rekla nećemo da razgovaramo s njim, jer ga nije imenovao Savjet bezbjednosti. Kakav ste čovjek, kako možete da razmišljate o vođenju zemlje ako ne poštujete svoj status koji je zagarantovan odlukama Savjeta bezbjednosti? Ako vi ne poštujete, kako očekujete da drugi poštuju? – rekao je Dodik, komentarišući izjavu Borenovića koji je rekao da ne vidi razlog zašto ne bi razgovarao sa Šmitom.

Dodik je poručio da je Republika Srpska stabilna i da izmiruje sve obaveze.

– Srpska nije izolovana, do kraja godine imaću više kontakata i susreta nego Borenović i svi oni zajedno – istakao je Dodik u intervjuu za RTRS.

On je istakao da su i predviđanja renomiranih rejting organizacija, koja su objavljena danas, potvrdila da Republika Srpska ima status “B plus” stabilno, te da će 2024. i 2025. godine imati snažan rast domaćeg proizvoda.

– Kako lider PDP-a Branislav Borenović, koji je ekonomista, to nije znao da pročita – upitao je Dodik.