Dodik je rekao u intervjuu za Kurir da će možda jednom izgubiti izbore, ali da garantuje da to sigurno neće biti u ovoj godini.

Govoreći o miješanju stranaca u izborni proces u BiH, Dodik je rekao da je to postala potpuno normalna stvar, od nivoa službenika ambasada pa nadalje.

“To više i nije neka posebna vijest, jer se miješaju godinama. Sada je to samo pojačano zbog predizborne kampanje”, rekao je Dodik i dodao da misli na britanske i američke ambasadore.

Dodik je ocijenio da je sramotno da se tako ponašaju države koje sebe nazivaju kolijevkama demokratije i da gaze svoje principe za koje se navodno zalažu. “I još veća je sramota što osim pritisaka, podmićuju, prije svega medije i nevladine organizacije koje rade protiv sistema”, rekao je Dodik.

On je neveo da postoji sumnja da ima i njegovih političkih protivnika koji su na platnom spisku stranaca.

“Sa svih strana su krenuli na mene da me sruše. Stranci, i to oni koje sam pomenuo na sve načine pokušavaju da spasu Mladena Ivanića od propasti”, rekao je Dodik.

On je podsjetio na izjavu britanskog ministra odbrane Gavina Vilijamsona da će Velika Britanija razmjestiti 40 osoba u BiH koje će se priključiti specijalističkom nadzornom i obavještajnom timu Eufora u narednih šest mjeseci.

“Šta ćete više? Kakvi vam dokazi trebaju? Otvoreno vam kaže njihov ministar odbrane. Šaljemo vam naše agente da vas špijuniraju. Јe li to demokratija? Malo sutra”, konstatovao je Dodik.

Na pitanje zašto ga sada neće zapadne sile, za koje je nekada bio prihvatljiv, Dodik je rekao je da je to zato što on ima karakter i što nije klimoglavac i poltron.

On kaže da Republika Srpska mora da ostane i da je zato “trn u oku”.

“Znam da me Amerikanci i Britanci neće, ali baš me briga. Mene hoće srpski narod”, rekao je Dodik i dodao da su Britanci dali šest miliona funti kako bi se smanjio srpski uticaj.

Dodik je rekao da je razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je ranije izjavio da ima frapantne podatke da se strane ambasade miješaju u izbore u BiH, o čemu će podatke iznijeti nakon izbora.

On je naveo da i ankete i stanje na terenu pokazuju da on pobjeđuje na predstojećim izborima i ukazao da na skupovima koje organizuje SNSD ima pet puta više ljudi nego na onima koje ima opozicija u Srpskoj.

Kada je riječ o njegovom statusu što se tiče crne liste SAD, Dodik je rekao da ni sam ne zna kakav je.

“Ne znam više ni sam. Ako hoće neka me skinu, ali ne moraju. Baš me briga”, poručio je Dodik.

Komentarišući izjavu predsjednika Srbije da je njegova politika u vezi sa Kosmetom doživjela poraz, Dodik je rekao da je to bilo iskreno.

“Predsjednik Srbije nosi ogroman teret svoje poštene namjere da kosovsko pitanje postavi kao najvažnije državno pitanje. Svima je jasno da je prije dolaska Vučića na vlast Kosovo bilo izgubljeno za Srbiju. Niko ga nije otvarao i bilo je pitanje vremena zatvaranja priče na štetu Srbije i srpskog naroda”, rekao je Dodik.

On je zaključio da je predsjednik Srbije vratio pitanje Kosmeta kako bi zaštitio Srbe na Kosovu i Metohiji, ali i da bi zaštitio Srbiju kao državu.