Dodik je rekao da će na tom sastanku, kome će i on prisustvovati, biti definisani trajni izvori finansiranja ovih organizacija i izrađeni akti da se pristupi rješavanju njihovih problema.

– Cilj je da se obezbijedi daleko veći standard usluga i podrške ovim udruženjima i njihovim članovima. Drugo, odlična ideja je da se obezbijedi lokacija u Banjaluci da se izgrade svi objekti potrebni za njihov rad, i to na 1.500 do 2.000 metara kvadratnih – izjavio je Dodik.

Dodik je danas u Banjaluci razgovarao sa predstavnicima više organizacija za djecu s poteškoćama u razvoju, s ciljem nastavka kontinuirane saradnje i pružanja podrške za povećanje funkcionalnosti i sigurnosti djece i njihovih porodica u vrijeme pandemije virusa korona.

On je istakao da zahvaljujući ovim udruženjima u Srpskoj postoji organizovana i potrebna briga o toj djeci.

– Imamo odličan temelj da kao društvo nastavimo saradnju i budemo jedna od najuspješnijih zajednica koja će cjelovito, putem propisa i stvaranja logističkih uslova reagovati na potrebe ovih udruženja, djece i njihovih porodica, a sve da bi im se omogućila pomoć i što lakši život i funkcionisanje – naveo je Dodik.

On je istakao da je razgovarano i o tome da tokom pandemije virusa i predstojeće zime udruženja nesmetano funkcionišu.

– Od sljedećeg mjeseca do marta naredne godine mi ćemo u kontinuitetu obezbijediti oko 300.000 KM za te potrebe i da ne bude zastoja u radu udruženja – rekao je Dodik.

On je istakao da je u razgovoru sa predstavnicima ovih udruženja vidio posvećenost i istrajnost koja zaslužuje podršku društva.

– Za ove stvari društvo mora dati impuls i reagovati na ovakve potrebe – poručio je Dodik.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime