– Obojene revolucije smo svi gledali. Obojena revolucija u Republici Srpskoj ne može proći. Nisam tip koji se ne plaši ali nemam razloga da prihvatim politički motivisane pritiske kao razlog za odustajanje od stava. Kad bi me skinuli, a imaju namjeru, onda bi morali da se naviknu na jednog novog Milorada Dodika koji bi, recimo, bio predsjednik NVO koja bi se borila za nezavisnost Republike Srpske – rekao je Dodik.

Kaže i da je moguće da će Kristijan Šmit otići u CIK da im naloži šta treba da rade.

– Otići će tamo da vrši pritisak jer oni uvijek pokušavaju da se obračunaju sa onima koji drugačije misle. Naučio sam da nosim tu političku borbu. SNSD je dobio izbore i SNSD ima snagu – poručio je Dodik.

Istakao je da su mnogi htjeli da i oni izađu na ulicu.

– Nemam razloga da prihvatim, pogotovo politički motivisane pritiske, kao razlog za neko svoje odustajanje od stava – rekao je Dodik.

Poručio je da može da se bavi politikom, ali i ne mora.

– Kad bi oni mene skinuli, a imaju namjeru jer to ukazuju godinama unazad, onda bi morali da se naviknu na novog Dodika koji bi recimo bio predsjednik nevladine organizacije koja se bori za nezavisnost Republike Srpske. Јoš uvijek me formalna postavljena ograničavaju u mnogim stavovima, jer razumijem kontekst a u nekim drugim okolnostima možda i ne bih morao – rekao je Dodik.

Konferenciju za novinare pogledajte ovdje: