Nikada u životu tog čovjeka nisam sreo bilo gdje. Sve je to notorna laž, svojstvena Crnatku i njegovoj povrijeđenoj sujeti koja ne može da podnese da je uhvaćen u laži”,rekao je Dodik.

Komentarišući izjavu Crnatka da predstavnici Prištine na regionalnim sastancima učestvuju isključivo u skladu sa sporazumom između Beograda i Prištine, u okviru Briselskih razgovora, te samo uz punu saglasnost Beograda, Dodik je naglasio da je Ministarstvo inostranih poslova Srbije demantovalo da je konsultovano o tome.

“To govori da je Crnadak spreman da laže i da zloupotrebljava organe Srbije u tom pogledu”, rekao je Dodik.

Na konstataciju Crnatka sa današnje konferencije za novinare da BiH u posljednje četiri godine nije priznala Kosovo jer su se tome protivili član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i on, a da Dodik u tome nije imao nikakvu ulogu, entitetski predsjednik je rekao da to pokazuje da oni uopšte ne uvažavaju stavove Republike Srpske i da misle da samo od njih počinje svijet.

“O pitanju priznanja Kosova, Republika Srpska se izjasnila u trenutku kada se Kosovo samoproglasilo nezavisnom državom i mi smo na parlamentu tada donijeli zaključke koji su obavezivali sve funkcionere”, kazao je Dodik.