screenshot

Dodik kaže da Palmer ima pravo na takav doživljaj, ali da se realno gledano to može opisati kao njegov i Komšićev san, a ne kao nešto što bi mogli da postignu.

On je naglasio da je Komšić sklon da zloupotrebljava poziciju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i da ne predstavlja realno situaciju u BiH po pitanju NATO-a.

– I onda su se našla dva istomišljenika koja pokušavaju da saopštavanjem neistina naprave neki prodor – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da ga čudi da je tako ozbiljan američki političar ili političar koji pretenduje da bude ozbiljan mogao sebi da dozvoli “takvu karikaturu”, vjerovatno, uvažavajući Komšićev pokušaj da se “namjesti” kao neko ko nešto zna.

Komentarišući tvrdnje pojedinih opozicionara i medija da se na Manjači ovih dana održava NATO vježba, Dodik je rekao da te vježbe nema, niti će je biti, te da je sve to lažna predstava da bi javnosti bili predočeni alarmantno neki detalji.

– Javnost zna da je prije godinu i nešto bilo dogovoreno održavanje NATO vježbe na Manjači gdje bi sa banjalučkog aerodroma trebalo da polijeću američki avioni `F10` koji nose isključivo municiju i bombe sa osiromašenim uranijumom, te da na Manjači budu ciljevi koje bi oni gađali. Kada je to došlo u Predsjedništvo BiH ja sam odbio takvu mogućnost i ta vježba se ne održava. Nikakvih `F10` aviona nema, na Manjači nema nijedne NATO jedinice – naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, na Manjači se nalazi jedan broj posmatrača koji posmatraju redovne vježbe pripadnika Oružanih snaga BiH.

– Opšta galama, koju čujem ovih dana od raznih opozicionara, u funkciji je stvaranja atmosfere koja bi trebalo da njima ide u korist. Njima je dozvoljeno da prave različite performanse na bazi laži – kaže Dodik i poručuje da današnja vlast u Republici Srpskoj ozbiljno radi svoj posao i da nije moguće da u Predsjedništvu BiH bude bilo kakve odluke o tome da NATO za vježbe može koristiti avione na prostoru Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime