To bi se desilo kada bi na izborima pobijedili favoriti stranaca, napomenuo je Dodik, koji je kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske.

On je naglasio da je stara težnja stranaca da upravljaju BiH, da stoga u kontinuitetu šalju najgore izvještaje – da bi ostali, te ukazao da Kristijan Šmit ima mjesečna primanja od 24.000 KM.

– Bosna je teško objašnjiva stvar, ona je potpuna regresija, u njoj nema vizije, vodi se politika nadgornjavanja. Međunarodni faktor je ostao namjerno ili nenamjerno kao oružje za muslimansku stvar, da ostvari ono čemu teže muslimani, što je za nas nemoguće – rekao je Dodik za televiziju Pink.

On je naglasio da je za Srbe prihvatljiva samo ustavna BiH.

– Nikakva druga nije. Nije ni ova danas koja funkcioniše sa stranim intervencionizmom – poručio je Dodik.

Kada je riječ o energetskoj situaciji u kontekstu činjenice da Republika Srpska ima određene viškove, Dodik je naveo da će Srpska te viškove primarno podijeliti sa Srbijom, naglasivši značaj uspostavljanja energetskih saveza.

– Suština svake privrede su jeftini energenti – rekao je Dodik.

U osvrtu na nedavni sastanak sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, ponovio je da je osnovna Putinova poruka da cijeni i podržava prijatelje i da ih nikada neće ostaviti na cjedilu.

Dodik je rekao da mu je Putin prenio i to da je vrlo važno što održava odnose sa Srbijom, kao i da razumije situaciju u Republici Srpskoj i želi afirmaciju međunarodnog prava.