Dodik je istakao da je uspostavljanje centra za tzv. sajber sigurnost drugo ime za uspostavljanje britanskog obavještajnog punkta

– Osim nelegalnog visokog predstavnika, BiH će dobiti i nelegalne nazovi vojne stručnjake, a sve pod izgovorom navodnog secesionizma i tzv. malignog ruskog uticaja – izjavio je Dodik za Srnu, upitan da prokomentariše najavu Velike Britanije da će poslati vojne stručnjake u BiH.

Prema njegovim riječima, secesionizam je pitanje za Britance, ali ne u BiH već u Škotskoj i dobro bi bilo da se time pozabave na svojoj teritoriji.

– Svoju viševjekovnu frustraciju Rusima bi da izliječe na BiH, na kojoj nema ko se nije igrao, obučavao i punio svoje biografije. Ništa novo od Britanaca, i pred prošle izbore su poslali svoje jedinice ovdje. Valjda procjenjuju da tako njihovi kandidati iz PDP imaju bolje šanse – rekao je Dodik.

Velika Britanija saopštila je danas da će poslati vojne stručnjake u BiH, radi borbe protiv uticaja Rusije, jačanja Misije NATO-a i unapređenja stabilnosti i bezbjednosti u zemlji.