Foto: SRNA

U večerenjim časovima Dodik bi trebalo, zajedno sa svim gostima, da se ponovo sastane sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom, nakon čega će prisustvovati svečanom otvaranju Evropskih sportskih igara.

Nacionalna biblioteka Belorusije osnovana je 15. septembra 1922. godine. U njoj se nalazi najveća zbirka bjeloruskih štampanih materijala i to je treća biblioteka na svijetu po zbirci knjiga na ruskom jeziku.

Bjeloruska Nacionalna biblioteka je glavni informacioni i kulturni centar zemlje. Sadrži zbirku više od devet miliona primjeraka različitih medija. Generisana je zbirka bibliografskih, grafičkih, tekstualnih, zvučnih i jezičnih baza podataka, a u nju je uključeno više od dva miliona snimljenih zapisa.

Osim što je funkcionalna, Nacionalna biblioteka je i atrakcija grada Minska.
Smještena je u zgradi moderne arhitekture koja je visoka 72 metra i ima 22 sprata. Na vrhu zgrade je opservatorija iz koje se može posmatrati cijeli Minsk.

Zgrada se nalazi u parku na obali rijeke. Prostor ispred biblioteke koristi se za mnoge javne koncerte i izložbe. S obzirom na to da je pokrivena staklenim panelima tokom dana svijetli kao dijamant, a posebno zanimljivo izgleda noću, kada je najprepoznatljivije zdanje u gradu.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime