“Narod to vidi i oni kojima je stalo do stabilnosti Srpske nemaju koga drugog nego da na izborima biraju nas”, rekao je Dodik novinarima u Vlasenici.

On je naglasio da u Banjaluci tokom rata nije ispaljena “zolja”, a da to sada rade aktivisti SDS-a kako bi napravili nestabilnu Srpsku.

“To se kosi sa svim očekivanjima ovog naroda. To je radio Alija Izetbegović kada je pucao na svoj narod na pijaci Markale u Sarajevu, kao i na Tuzlanskoj kapiji. Isto SDS sada radi ovdje. Ako narod hoće ovdje terorizam i da ima vođstvo u kome su /SDS-ov Dragan/ Mektić i ostali, onda će glasati za njih. Mi ne snosimo odgovornost te vrste”, rekao je Dodik.

On smatra u tom smislu da je narod u Srpskoj pametniji od svega i da ima mjeru.

“Možete da ponudite da ga prevarite i kupite, ali narod ima svoj stav koji nesumnjivo vuče na našu stranu”, ocijenio je Dodik.

On je, govoreći o uspjesima vlasti Srpske, podsjetio da je danas u Mrkonjić Gradu puštena u rad nova hidroelektrana “Bočac dva”, da je nedavno otvoren auto-put Banjaluka-Doboj i klinički centar u Banjaluci, te najavio da će sutra u Istočnom Sarajevu biti otvorena bolnica “Srbija”.