– Srpska nikad nije imala više prijatelja spremnih da nas razumiju. To što Njemačka i druge zemlje tog dijela svijeta imaju negativan odnos prema Republici Srpskoj, to nije ništa novo – kaže Dodik.

Dodik je istakao da će se do kraja mjeseca sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, ali i da će uskoro razgovarati sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim i predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

– Srpska nije izolovana, imamo prijatelje i do kraja godine sastaću se sa najmanje dva globalna lidera. U oktobru ili novembru putujem u Kinu gdje ću se sastati sa njihovim predsjednikom, a do kraja godine sastaću se i sa predsjednikom Rusije, Vladimirom Putinom – najavio je Dodik u intervjuu za RTRS.

Dodik je u intervjuu koji emitujemo večeras od 20.15 časova na RTRS, portalu i našem Јutjub kanalu govorio i o tome ko ima suverenitet – BiH ili entiteti, pogađa li Republiku Srpsku povlačenje njemačkih projekata, te da li smo ekonomski stabilni?VIJESTI IZ ISTE RUBRIKE