Dodik se osvrnuo i na spekulacije o navodnim krađama o izborima.

“Nije bilo organizovane krađe, to svi znaju”, rekao je Dodik.

Lider SNSD-a poručio je da očekuje da CiK sutra proglasi preliminarne rezultate Opštih izbora u BiH i dodao da misli da CIK namjerno bježi od toga jer su preliminarni rezultati obično i konačni.

“Ukoliko CIK sutra ne bude objavio preliminarne rezultate mi ćemo ustati sa ozbiljnim krivičnim prijavama protiv svakog člana CIK-a pojedinačno. Oni su odmetnuta grupa koja nema odgovornosti prema narodu, a ima odgovornost prema spekulacijama”, rekao je lider SNSD-a Milorad Dodik.

Preporuku za kandidatski status u EU Dodik je nazvao spekulacijom, dodajući da Republika Srpska nije zainteresovana da u BiH ostane visoki predstavnik i strane sudije u Ustavnom sudu BiH.

“Taj kandidatski status je ponuda koja nije fer ako ostaju lažni visoki predstavnik i sudije stranci. Ako je to namjera ne možemo prihvatiti sa oduševljenjenjem”, poručio je Dodik.

Dodik je rekao da će Srpska vrlo brzo donijeti zakon o izborima kako bi se vratile nadležnosti za izbore, a ne da to bude u rukama CIK-a.

“Moja pobjeda je neupitna. Provobitna odstupanja od jedan odsto sada su se smanjila i to je nivou statističke greške. Na nivou Republike Srpske SNSD je dobio 221.065 glasova, a ukupno tri opozicione partije 192.000”, rekao je Dodik dodajući da je slično i sa Parlamentarnom skupštinom.