Milorad Dodik

“Vjerujem da ovi koji su ovim događajem kalkulisali na politički način više neće stajati iza toga, jer su takvi ljudi”, rekao je novinarima Dodik.

On je istakao da podržava istinu i pravdu.

“Samo moraćemo neke stvari da postavimo na jasan način. Dakle, mjesto gdje se utvrđuje istina jeste nadležno tužilaštvo, a ne politika, niti politička struktura, parlament, Vlada. Nema dokaza da je neko iz Vlade ili političke strukture opstruisao bilo šta, niti to može da radi. Znate kako se i gdje biraju tužioci i možda bi mediji mogli pomoći da pojačamo njihovu odgovornost”, dodao je Dodik.

On je podsjetio da je u sve uključen i međunarodni tim, koji je govorio da tužioci nešto rade. “Ali eto, iz političkih razloga gurala se neka druga priča u čemu ste vi prednjačili /BN televizija/, naravno, doprinoseći demokratizaciji javne scene”, rekao je Dodik.

Komentarišući izgradnju betonske ograde oko Administrativnog centra Vlade Srpske u Istočnom Sarajevu, Dodik je naveo da je propust projektanta bio što nije napravljeno adekvatno obezbjeđenje zgrade koja se nalazi na magistralnom putu.

“Otvoren je pristup zgradi sa magistralnog puta i bezbjednjaci smatraju da je neophodno obezbijediti. To je u redu, a tender za izgradnju je raspisan prošle sedmice kada se nije znalo da li ću tamo ići. Tamo će dolaziti važni ljudi i sve svoje sastanke na personalnom nivou ću tu imati”, zaključio je Dodik.