Dodik je rekao da je danas održana prva sjednica Kolegijuma Savjeta ministara, a da će u četvrtak, 2. februara, biti održana prva sjednica Savjeta ministara, na čijem će dnevnom redu biti realizacija brojnih projekata.

– Sutra ću u Banjaluci razgovarati sa ministrom spoljnih poslova u Savjetu ministara Elvedinom Konakovićem i potenciraću ta pitanja, koja su bila tema naših ranijih razgovora, kada smo dogovarali kako ćemo kreirati i napraviti novi Savjet ministara. Drago mi je što smo to uspjeli realizovati brzo imajući u vidu dosadašnju praksu na nivou BiH – rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Kada je riječ o dešavanjima u “osmorci” u Federaciji BiH, Dodik je naveo da nije njihov poslanik.

– Izabran je Savjet ministara koji sada može biti smijenjen ako za to glasaju i Predstavnički dom i Dom naroda. Znamo kakva je konfiguracija u Domu naroda i ocijenićemo šta je za nas korisno – rekao je Dodik i naglasio da na dnevnom redu nije nikakva smjena.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je 25. januara imenovanja ministara i zamjenika ministara u Savjetu ministara pod predsjedavanjem Borjane Krišto. U sastavu Savjeta ministara su zastupljeni članovi SNSD, HDZ i stranaka “osmorke”.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović juče je izjavio da je za SDP “osmorka” sada “sedmorka”, jer Pokretu za nove generacije više nema mjesta u toj koaliciji.