“Toliko se trudio da zaštiti svoje mentore iz Velike Britanije, da je danas čak demantovao i samog ministra odbrane te zemlje koji je potvrdio da ta država šalje vojnike odnosno obavještajce u BiH i da ih šalje zbog izbora”, istakao je Dodik na pitanje Srne da prokomentariše današnju Ivanićevu konferenciju za novinare.

Dodik je ocijenio da “Ivanić licemjerno traži dokaze ne bi li na tu foru prevario građane u Republici Srpskoj”.

“Јe li mu predsjendik Srbije Aleksandar Vučić dao dokaze da Obavještajno- bezbjednosna agencija BiH nelegalno prisluškuje rukovodstva Srbije i Republike Srpske, pa šta je tim povodom učinio, i nakon toga još javno lagao da nema dokaze. Zna Ivanić veoma dobro i ko je došao u Republiku Srpsku i zašto je došao i ko je sve iz Saveza za pobjedu uključen u tu operaciju. Zna Mladen Ivanić i ko je pare primio i koliko je para primio i koji su sve to političari i mediji priključeni na englesku infuziju”, naglasio je predsjednik Srpske.

On je pojasnio da iskreno danas niko nije ni očekivao da Mladen Ivanić izađe pred javnost Republike Srpske i prizna da je saradnik engleske obavještajne službe.

“Ali smo očekivali da ima bar još malo obraza, da nije sve prodao Britancima, pa će prokometarisati ili se izviniti za lažne optužbe koje je iznio na račun Srbije i predsjednika Vučića o navodnom miješanju u izborni proces u Srpskoj čime je samo natovario dodatni teret i problem našem bratskom narodu”, ocijenio je Dodik.