Dodik je zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta, posebno aktuelnom rukovodstvu za koje je rekao da je radilo predano da sve ovo bude završeno.

“Smatram ovo našim veliki radnim uspjehom i boli me uvijek svaki prigovor koji nađu da bi rekli kako to nešto nije u redu… To je dio našeg posla i ne treba nikome zahvalnost za to”, rekao je Dodik na svečanosti.

On je podsjetio da je 1998. godine, kada je prvi put izabran za predsjednika Vlade, zatekao klinički centar na Paprikovcu u očajnom stanju.

“Prioritet našeg posla je bio da počnemo sa rekonstrukcijom ovog kliničkog centra i moralo je sve to da čeka da se vratimo na vlast 2006. godine”, rekao je Dodik.

On je dodao da se u međuvremenu ništa nije učinilo da bi se poboljšali uslovi, već je bilo sve gore i lošije.

“Tada smo donijeli odluku da krenemo u rekonstrukciju i suočili se sa ozbiljnim problemima. Jeste ovdje postojao klinički centar, ali mnogi ne znaju da mu nije data ni upotrebna ni građevinska dozvola i da je bio izgrađen na tuđoj zemlji”, napomenio je Dodik.

On je istakao da su zbog toga morali da rješavaju imovinsko-pravne odnose, pitanje građevinske i upotrebne dozvole za postojeći objekat da bi se moglo krenuti dalje.

Dodik je napomenuo da je nakon toga “Sarajevo spriječilo da RS dobije donaciju od 50 miliona evra”, već je morala da uzme kredit.

“Mislite da ću to zaboraviti? Neću. Jedva čekam 8. oktobar, pa nek` pričaju kako ja dolazim. Ima da se poštuje Republika”, rekao je Dodik.