“Uvijek je bilo da se neko žali. Naravno, imaju nadležne institucije – Opštinske izborne komisije, Centralna izborna komisija i oni će odlučiti o tome ako je bilo gdje prekršeno bilo koje pravilo, svakako treba ispoštovati svaki prigovor. Neki zloupotrebljavaju ovakvu situaciju”, rekao je Dodik novinarima, uz napomenu da ne zna o čemu se tačno radi u Doboju.

“Mislim da neki zloupotrebljavaju ovu situaciju, iako je jasno da je epidemiološkim pravilima pripisano da se može sjediti na dva metra razmaka. Međutim, jasno je da sva glasačka mjesta nemaju taj kapacitet, a SNSD možda ima najmanje posmatrača”, rekao je Dodik novinarima.

On je ocijenio da su neki svjesni izborne pozicije, pa i u Doboju.

“U Doboju je jasno ko će pobijediti na izborima, a ko gubi ima pravo da se ljuti”, zaključio je Dodik.https://www.youtube.com/embed/KZ-ruy453QI

Predstavnici političkih subjekata Narodni pokret Banjaluka te zove, te DNS-a, PDP-a, SP-a i SDS-a organizovali su u Doboju protestnu šetnju do zgrade u kojoj su smještene pravosudne institucije, nezadovoljni što je njihovim posmatračima, kako su istakli, uskraćeno da prisustvuju na biračkim mjestima, te traže smjenu Gradske izborne komisije i da se izbori ponove.

Protestnu šetnju organizovao je Narodni pokret Banjaluka te zove.