Komentarišući za Srnu Izetbegovićevi izjavu da je namjenska industrija u Federaciji BiH već takva “da se nikad više ne može dogoditi 1992. godina”, Dodik je u Istočnom Novom Sarajevu rekao da je to propala priča odlazećeg političara i “pucanj u prazno”.

– Ne znam tačno za tu njegovu izjavu, ali znam neke druge informacije, koje mi političari imamo, a vi novinari ih malo kasnije dobijete, a ja sam mogao da vidim u naznakama koje dobijam od različitih obavještajnih izvora, da Bakir Izetbegović već posprema svoje istanbulsko sjedište za porodicu da bi eventualno, ukoliko se nešto ne daj Bože njemu desi, zbrisao odavde. Eto koliko on voli ovo sve – rekao je Dodik.

Dodik je, odgovarajući na ostala novinarska pitanja, među kojima i ono koje se odnosi na navodne bivše lobiste predsjednika SAD, objasnio da Donald Tramp nema lobiste nego svoj izborni štab u kojem rade profesionalci.

On je rekao da je ponosan na predsjednika Vlade Republike Srpske Željku Cvijanović, čiju je nedavnu posjetu SAD, prvenstveno Vašingtonu, ocijenio kao veoma uspješnu i to sa stanovišta lica sa kojima se srela.

– Ono što bih ja mogao da vidim, ili što mogu da vide ljudi koji politički čitaju i nešto znaju o tome, mogu samo da potvrde da su to visokopozicionirani i bliski saradnici sadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trampa – naveo je Dodik.

A tome, kako i šta dalje, dodao je on, moći ćete da gledate i bićete obaviješteni o tome.