– Moj zadatak je štitim interese srpskog naroda i neću odustati od borbe za prava Srba – poručio je Dodik.

– Nikada u svjetskim ratovima nismo bili na strani okupatora, fašista i onih koji su osvajači i ugnjetavači. Srbi su narod kome je porodica svetinja. I Republika Srpska je svetinja za sve pripadnike srpskog naroda, od Hercegovine do Banjaluke, od Romanije i Podrinja do Semberije. Srpski narod i Srpska su važni i našoj braći u Srbiji, Crnoj Gori i svuda širom svijeta gdje Srbi žive – naglasio je Dodik.

Istakao je da ostavlja mogućnost Izetbegoviću da se izvini srpskom narodu, jer kako kaže Srbi su dobar narod.

– Iskreno se nadam da se Izetbegović kaje zbog svoje rasističke izjave i da su mu njegovi najbliži saradnici rekli da mu to nije dobra izajva. Јa se samo nadam. Moje mišljenje je da ovo nije samo usamljena izjava i da mnogi tako misle oko njega – rekao je Dodik.

Istakao je da ukoliko se Izetbegović izvini da će mu Srbi možda i oprostiti ali da nije ništa neobično ni čudno što on misli tako o Srbima.

Podsjećamo, lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da su “Srbi loš narod”. Nedavno je i ministarka spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković uporedila srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom, a Srbe sa nacistima.

Kompletnu konferenciju za novinare nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a možete pogledati u videu ispod.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime