Dodik je dodao da je priča o poništavanju lokalnih izbora u Srebrenici može da bude u sferi spekulacija te da je Centralna izborna komisija od početka spekulativna.

– Svaka vrsta intervencije u taj izborni segment govori o tome da je to namjera i da je politički motivisano. Kao i u Doboju, gdje ćemo očigledno, ukoliko se potegne sa tim rješenjima, imati situaciju koja će ukazati da je to politički motivisano, odnosno da dvoje predstavnika političkih partija iz Srpske podržavaju takva rješenja – rekao je Dodik.

Na pitanje novinara kako komentariše informacije da je član CIK-a Suad Arnautović podnio zahtjev da se ponište izbori u Srebrenici te da će dvoje Srba iz CIK-a prihvatiti tu ponudu, ako se ponište izbori u Doboju, Dodik je rekao da su to truli kompromisi i da to ne treba raditi, te da nije dozvoljeno, ni prihvatljivo.

Dodik kaže da treba proglasiti rezultate izbore u Doboju i Srebrenici i završiti brojanje glasova u odsustvu, kako bi do predviđenog roka bila konstituisana lokalna struktura i da se ide dalje.

– Apsolutno je neprihvatljivo ponašanje i spekulacije te vrste – naglasio je Dodik.