– Volim vaš patriotizam koji je tako jak, koji ne mrzi ali brani uporno svoje. Kada treba da govorim o Srbima, patriotizmu, onda kažem da je Srpsko Sarajevo pravi primjer za to. Neće nam nikada ukinuti da je ovo Srpsko Sarajevo, bez obzira šta govorili o tome i sigurno će jednoga dana ponovo biti vraćen taj naziv – rekao je Dodik na tribini SNSD-a u Istočnom Sarajevu.

On je podsjetio da su Srbi u Sarajevu ostavili 100 milijardi KM u izgrađenim stanovima, infrastrukturi, školama, jer nisu htjeli da žive u neslobodi i pokazali da su pravi nasljednici vjekovnog karaktera Srba, a to je da žele da žive tamo gdje je sloboda.

– Mi samo želimo slobodu za sebe i da drugi žive u slobodi. Srbi su naučili kroz istoriju da sloboda zavisi od toga da li imaju svoju državu. Ako nemate državu, samo pogledajte kako Srbi žive u Federaciji, bez Republike Srpske i kako bi živjeli mi sutra u unitarnoj BiH – rekao je Dodik.

On je poručio da je oružje danas olovka, glasanje, ističući da narod politički misli u Istočnom Sarajevu i tačno zna šta je mjera slobode i šta je mjera opstanka ovdje.

– Ponosan sam što sam imao priliku da sa vama gradim ove velike projekte. Uradićemo ovdje sve što možemo, uradićemo i tunel, uradili smo put i bolnicu, uradićemo i sve što treba za Univerzitet, Rektorat, Muzičku akademiju, imamo u planu da prema Višegradu napravimo auto-put koji se kači na evropski koridor i da se otvori Istočno Sarajevo – dodao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je građanima Istočnog Sarajeva da će u Sarajevu biti funkcioner i političar Republike Srpske, a ne sarajevski funkcioner, niti bosanski političar.

– Dodik nema protivkandidata, zato što je on čovjek koji upravlja procesima političkim i ekonomskim, a nama treba predsjednik koji zna da priča i o gasovodu, o putevima, o nadležnostima Republike, a zna da prepozna smicalice iz Brisela ili nekog drugog mjesta. Zato će Dodik pobijediti – rekla je Cvijanović.

Ona je istakla da narodu u Republici Srpskoj treba sigurnost, da kroz ova teška vremena prođe na način da bude stabilna i da tako ostane.

– To će biti garancija, a ta garancija se zove Milorad Dodik na čelu Republike Srpske. Treba nam jaka Vlada koja će morati da ima stabilnu skupštinsku većinu. A mi u Sarajevu ćemo biti desna ruka našem predsjedniku, našoj Vladi i našoj Narodnoj skupštini. I pobijedićemo jer razumijemo da smo odgovorni vama i pred vama, a ne pred stranim ambasadama – poručila je Cvijanović.