Nakon obilaska pogona, Dodik i Višković razgovarali su sa direktorom i vlasnikom firme Ekonomik Bojanom Rankićem.

Višković je rekao da su Republici Srpskoj potrebne kompanije kao što je Ekonomik iz Srebrenice koja je uspješna i stabilna.

Višković je istakao da mu je drago da je ova firma za manje od četiri godine gotovo za pet puta uvećala broj zaposlenih, a time i proizvodnju.

– Vlada Republike Srpske učestvuje da se sagrade novi proizvodni kapaciteti, da se proizvodnja proširi. Sami smo u određenom vremenu bili kupci vaših proizvoda i time smo sigurno podstakli razvoj i proširenje proizvodnje. Na to sam posebno ponosan – rekao je Višković novinarima u Srebrenici.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Ekonomik uspješna kompanija.

– Nastavljaju da se razvijaju uz podršku Vlade Srpske i opštine Srebrenica – rekao je Dodik.Radnici firme Ekonomik iz Srebrenice (Foto: RTRS)Radnici firme Ekonomik iz Srebrenice (Foto: RTRS)

Komapnija Ekonomik proizvodi stambene i građevinske kontejnere, a čak 90 odsto proizvodnje izvozi. Kada je riječ o domaćem tržištu Ekonomik najviše radi za izvođače radova na auto-putevima koji koriste ove kontejnere za smještaj radnika.

Iz firme kažu da zbog velike potražnje planiraju proširnje proizvodnje.

Kompanija Ekonomik počela je da radi 2018. godine sa 25 radnika, a sada ima 100 zaposlenih.

Dodik i Višković prethodno su boravili u Bijeljini gdje su prisustvovali svečanostima povodom početka izgradnje dionice auto-puta Bijeljina-Rača, te obilježavanja Dana srpskog jedinstva.