Foto:RTRS

Na donatorskoj večeri Fudbalskog kluba /FK/ “Borac” najznačajniju donaciju od 500.000 KM za ovaj banjalučki klub dao je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik, saopšteno je iz ovog kluba.
“Donacija će biti realizovana tokom iduće godine”, saopšteno je nakon donatorske večeri koja je održana u petak, 7. decembra, s ciljem da se klub dodatno stabilizuje, ima sigurnu budućnost i od naredne sezone takmiči u Premijer ligi BiH.

Iz “Borca” navode da su veoma značajnu donaciju dobili od grada Banjaluka, koja će biti realizovana kroz finansijska sredstva i infrastrukturne projekte.

“Prikupljena finansijska sredstva biće utrošena na pokriće troškova u tekućoj godini, ulaganja u sportsku infrastrukturu i rad sa mlađim kategorijama fudbalera”, poručili su iz “Borca” i dodali da se na donatorsko veče odazvalo više od pedeset predstavnika javnih i privatnih kompanija.

Iz ovog kluba zahvaljuju svim donatorima koji prepoznaju potencijal najvećeg fudbalskog kluba u Srpskoj i doprinose njegovoj stabilnoj budućnosti.

Donatorsko “Crveno-plavo veče `Borca`”, jesenjeg šampiona Prve republičke lige, održano je protekle u petak, 7. decembra, u banjalučkom restoranu “Agape”.

Gosti večeri bile su srpske fudbalske legende, sadašnji i bivši igrači, te članovi stručnog štaba i rukovodstva “Borca”, ali i čelni ljudi Fudbalskog saveza Srbije – predsjednik Slaviša Kokeza, potpredsjednik Marko Pantelić i sportski direktor Darko Kovačević.

Manifestaciji je, osim Dodika, prisustvovala je i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, mandatar za sastav nove vlade Srpske Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, te brojne zvanice iz političkog, privrednog, društvenog i sportskog života Srpske, Srbije i Banjaluke.

FK “Borac” osnovan je 1926. godine, a ove godine navršavaju se tri decenije od osvajanja jugoslovenskog Kupa maršala Tita.