“I kao predsjednik, kao političar i kao čovjek uvijek sam to tako posmatrao, i uvijek sam imao želju da ovdje radimo više”, izjavio je Dodik novinarima nakon današnjeg razgovora sa gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem.

Dodik kaže da je izgradnjom auto-puta Banjaluka-Doboj, ova lokalna zajednica dobila ozbiljnu razvojnu šansu.

“Juče su otklonjeni svi proceduralni problemi u vezi izgradnje dionice auto-puta od entitetske linije razdvajanja do Johovca, a mi završavamo razgovore koji će se finalizirati u proljeće oko izgradnje Koridora `Pet-ce` dalje prema Bijeljini. Naš najveći razvojni projekat u Republici Srpskoj je izgradlja auto-puta Banjaluka-Bijeljina”, rekao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo što su otklonjeni svi proceduralni problemi za izgradnju sportske dvorane u Doboj, čiji kamen temljac je položio 23. avgusta zajedno sa premijerom Srpske Željkom Cvijanović i gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem, kao i za novu bolnicu.

“Mi smo željeli i ranije da položimo kamen temeljac, ali neke stvari nisu u našim rukama. Mislim da imamo veoma loš sistem zakona o javnim nabavkama na nivou BiH, koje je mjesto najveće korupcije u BiH i mjesto koje najviše koči svaki razvojni projekat. Moramo da gubimo mnogo vremena oko toga i neki ljudi izgube i strpljenje, pa neće više da rade”, naveo je Dodik.

On je najavio da će kao srpski član Predsjedništva BiH, kao jednu od prvih stvari predložiti da se ukine Zakon o javnim nabavkama u BiH i da se pronađe jedan od najboljih modela koji funkcioniše u EU, koji će se prilagoditi ovom području.

Gradonačelnik Doboja i novoizabrani poslanik SDS-a u parlamentu BiH Obren Petrović rekao je da cijeni Dodikov rad, kao i snagu i energiju koju on pokazuje, te da će Dodik imati njegovu podršku.

“Sigurno da ćemo ove četiri godine iskoristiti da dobijemo pomoć i Vlade Republike Srpske i Savjeta ministra”, naglasio je Petrović.

On je naglasio da ga je u proteklih devet mjeseci Dodik posjetio više puta nego svi SDS-ovi ministri u Savjetu ministara za protekle četiri godine mandata.

Petroivić je istakao da sutra počinje izgradnja sportske dvorane i da očekuje da predsjednik Dodik posjeti gradilišta.