“Vučiću, dobrodošli na svoje i među svoje. Hvala vam za podršku. Svjedočim da Vučić nikada nije oklijevo da pomogne Republici Srpskoj i pokaže svoj odnos prema njoj na najbolji mogući način”, rekao je Dodik na obilježavanju početka izgradnje dionice auto-puta Bijeljina-Rača
.
On je naveo da posljednjih godina Srpska i Srbija zajedno investiraju i obilježavaju značajne datume iz istorije.
“Nema nijedne opštine i u Brčko distriktu gdje neki projekat nije finansiran iz Srbije”, istakao je Dodik.
On je naglasio da je auto-put Bijeljina – Rača najveći infrastrukturni projekat ovog dijela Republike Srpske, te poručio da će nastaviti sa istim projektima i dalje, do Novog Grada.

“Srpska je u pregovorima za izgradnju brzog puta od Bijeljine, preko Zvornika, do Sokoca. Želimo dalje od Višegrada, preko Rudog, da nastavimo do Trebinja, za šta već radimo idejne projekte i da Srpska bude potpuno povezana komunikacijski najznačajnijim standardom, a to je auto-put”, rekao je Dodik.

On je istakao da je Republika Srpska potpuno spremna da to radi, te podsjetio da su mnogi prije deset godina bili skeptični prema ideji povezivanja Banjaluke i Beograda auto-putem, a da je danas to realnost.

“Ovo je `Otvoreni Balkan`, treba nam samo da se kanimo administrativnih barijera. Imamo problema sa drugima u BiH koji smatraju da je to neka velika srpska podvala, pa se plaše te ideje, ali im ne smeta da neki dan, kada smo bili na sastanku lidera Brdo-Brioni, članovi Predsjedništva BiH od mene traže da zamolim Vučića da ih tretiraju kao `Otvoreni Balkan`. Rekao sam – pitajte ga vi. Željeli biste sve benefite, a da ne uđete u taj proces”, rekao je Dodik.

On je zahvalio svima koji učestvuju u realizaciji ovog važnog infrastrukturnog projekta u Semberiji.

Dionica auto-puta Rača-Bijeljina duga je 20 kilometara, a gradiće je konzorcijum koji čine firme “Integral inženjering” Laktaši, “Srbijaauto-put” Beograd i Institut za građevinarstvo Banjaluka.

Projekat će biti finansiran sredstvima vlada Republike Srpske i Srbije.