Dodik je naglasio da je donošenje Deklaracije o nezavisnosti 4. jula 1776. godine, kojom je proglašena nezavisnost od Velike Britanije, od velikog značaja ne samo za SAD, već i za sve ljude koji poštuju trajne civilizacijske vrijednosti kao što su sloboda, jednakost, pravo na život i demokratski poredak, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

“Želim da Vam prenesem i moju želju kao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da gradimo iskrene odnose sa SAD, poštujući Vas i Vašu politiku da se ne miješate u unutrašnje stvari drugih zemalja i da podržavate doktrinu patriotizma u cijelom svijetu, čime pokazujete svoju opredjeljenost i podršku slobodnom izražavanju volje svih građana”, istakao je Dodik u čestitki.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH izrazio je uvjerenje da će SAD i BiH nastaviti da razvijaju bilateralnu saradnju i odnos koji će doprinijeti prosperitetu i stvaranju dugoročne stabilnosti na području Zapadnog Balkana.

“Uz iskreno uvažavanje, upućujem Vam iskrene čestitke u ime građana BiH i u svoje ime, uz želju za dalji prosperitet SAD i blagostanje svih njenih građana”, navodi se u čestitki.

Dan nezavisnosti SAD je državni praznik, kojim se slavi donošenje Deklaracije o nezavisnosti 4. jula 1776. godine, kojom je proglašena nezavisnost od Velike Britanije.