screenshot

“Ovo je još jedan veliki uspjeh u bogatoj sportskoj karijeri kojim na najbolji mogući način promovišete svoju državu i narod, što i nas iz Republike Srpske čini ponosnim i srećnim”, istakao je Dodik.

On je ocijenio da su godine upornog rada i zalaganja Ivane Španović zasluženo krunisane velikim uspjesima koji će ostati upisan u istoriji srpske i svjetske atletike.

Dodik je poželio Španovićevoj mnogo uspjeha, sportske sreće i velikih pobjeda na budućim međunarodnim i svjetskim takmičenjima, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Srpska atletičarka Ivana Španović skokom od 6,99 metara osvojila je juče zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu u skoku u dalj.

Pobjednički skok ostvarila je u petoj seriji.

Španovićeva je prvo zlato osvojila u Pragu 2015. godine skokom od 6,98, zatim je isti uspjeh ponovila i u Beogradu 2017. godine skokom od 7,24 metara.

Tri uzastopne krune osvojila je samo legendarna NJemica Hajke Dreksler, koja je bila četvorostuka šampionka, ali je na krovu Evore bila tri puta uzastpno – 1986, 1987, 1988. godine.