Foto: SRNA

– U skladu sa lunarnim kalendarom, godina koja je pred nama trebalo bi da nam otvori nove mogućnosti, donese prosperitet i podari mudrost i vitalnost. Uz najbolje želje za mir i blagostanje prijateljskog kineskog naroda, primite izraze mog dubokog poštovanja – poručio je Dodik u čestitki.

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da veoma cijeni napore koje kineski predsjednik ulaže na promociji mira i saradnje u svijetu, kao i njegovu dosljednu politiku nemiješanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja.

– Koristim ovu priliku da Vam zahvalim na podršci koju pružate BiH i da ponovim podršku Vašoj inicijativi “Pojas i put” koja nam pruža brojne mogućnosti unapređenja naših odnosa na svim poljima – istakao je Dodik.

On je naveo da će predstojeći Samit inicijative Kina plus 17 zemalja centralne i istočne Evrope, koji će biti održan u Pekingu 15. i 16. aprila, biti sjajna prilika da se dodatno konkretizuje saradnja Kine i BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Doček kineske Nove godine nema fiksni datum, već varira i ove godine počinje 25. januara, a proslavom se obilježava kraj zime i početak proljeća.