screenshot

– Želim da vam Božić svima donese snagu da se izborite sa izazovima sa kojima se susrećete i da ovaj praznik ispuni svaki dom toplinom, radošću i slogom – istakao je Dodik.

On je naglasio da je Božić najradosniji porodični praznik kada se okuplja cijela porodica i slavi sa najbližima i najmilijima i zato su ljubav, razumijevanje, solidarnost i tolerancija poruke koje nam ovaj praznik donosi i koje nas ispunjavaju.

Srpski član Predsjedništva BiH poželio je da Božić donese svima zdravlje, duhovnu radost i vjeru u bolje sutra, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Uz tradicionalni hrišćanski pozdrav “Mir Božiji – Hristos se rodi” svim vjernicima želim da predstojeće božićne praznike provedu onako kako dolikuje tradiciji – u miru i radosti, u krugu svoje porodice i prijatelja – poručio je Dodik.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja 7. januara najradosniji hrišćanski praznik Rođenje Isusa Hrista – Božić.

Službama bdenija i nalaganjem badnjaka u pravoslavnim hramovima najavljuje se Rođenje Spasitelja, čiji se dolazak na svijet slavi kao početak novog vremena i kao najradosniji događaj za hrišćanstvo.