Foto: SRNA

– Računamo da sve što gradimo treba da pobudi nadu za mogućnost ostanka stanovništva na ovim prostorima i za dobar život svih u Republici Srpskoj – rekao je Dodik u obraćanju okupljenima na svečanosti u centru grada.

On je istakao da je okupljanje političkih snaga u Bijeljini učinjeno na najbolji način, kao primjer i za druge sredine, navodeći da su završeni projekti koji su danas predati građanima na upotrebu samo dio zajedničke želje i nastojanja da grad jača i bude uspješan u svom razvoju.

– Republika Srpska tretira sva mjesta jednako, shodno veličini i značaju, a Bijeljina, koja je isturena prema matici Srbiji, ima svoju razvojnu šansu koju ćemo ojačati izgradnjom auto-puta i mnogih drugih sadržaja potrebnih za savremen život – rekao je Dodik.

Navodeći da je od ključne važnosti spremnost da se upravlja projektima i da se oni realizuju i predaju narodu na upravljanje na najbolji moguči način, Dodik je rekao da su primjer za to današnji projekti završeni u Bijeljini, uređen trg, obnovljen Sokolski dom i uređen kanal Dašnica.

On je istakao da je posebno ponosan na kanal Dašnica, jer je u prvoj fazi urađen za vrijeme njegovog mandata u Vladi 1998. godine kada je odvojeno ogromnih tri miliona maraka.

– Trg je sada veličanstven, značajan i potreban, na ponos građanima i onima koji dolaze u Bijeljinu – ocijenio je Dodik i zatražio od gradonačelnika Miće Mićića da budu uređene i fasade okolnih zgrada, što su okupljeni na trgu pozdravili aplauzom podrške.

Dodik je istakao da se u Bijeljini radilo i kada nije bilo političke sloge između lokalne i republičke vlasti, te naveo primjere izgradnje gradske obilaznice i nove bolnice u gradu.

– Nikada nismo odustali od Bijeljine i radujem se da završimo auto-put, a posebno ću biti ponosan i smatraću svojim uspjehom uređenje drinskog nasipa, da se ne strepi više od velikih voda – poručio je Dodik.

Navodeći da je potpuno uvjeren u isporavnost ideje i načina na koji se radi u Bijeljini i čitavoj Republici Srpskoj, Dodik je naglasio da je Srpska stabilna, bezbjedna, da ima svoj put i da nije upitna ni u kom pogledu.

– Mnogi bezbjednosni izazovi koji su bili dominantni i u ovom gradu danas su iza nas, u Republici Srpskoj nema organizovanog kriminala u pogledu toga da vrše pritisak na vlast, imamo kriminalaca, ali nemamo organizovanih bandi usmjerenih ka tome da destabilizuju sigurnost građana i svakog grada. Tako je sada u Bijeljini i svakom gradu u Srpskoj – ocijenio je Dodik.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska je usmjerena ka razvoju, kao i potpunoj korelaciji i usaglašavanju svojih razvojnih, nacionalnih i državnih planova sa maticom Srbijom.

– To je prirodno, mi ništa ne radimo nego ono što je sasvim normalno i želimo da svi građani, bez obzira na vjeru i naciju, ovdje žive sigurno – rekao je Dodik.

On je poručio da će se poteškoće, kojih ima, rješavati, te da Republika Srpska pokazuje sposobnost da ih rješava.

– Ne dajemo velika predizborna obećanja, nemamo potrebe za tim, mi smo ovdje da izvršimo predizbornu inventuru onoga što smo uradili i kako smo radili, jer to pokazuje našu spremnost i sposobnost – zaključio je Dodik.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime