Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da Bosna i Hercegovina nikada nije bila stabilna, ali da nema nijednog razloga da se neko zabrine zbog priča o ratu.

još više zla forsiraju priče o sukobu i ratu. Niko ovdje ne potencira sukob i rat, ali očigledno ima nekih, koji su izvještavali kad je ovdje bio rat, a kojima to izgleda egzotično, pa pokušavaju da naprave takvu vrstu priče – rekao je Dodik na Јahorini.

On je rekao da su sve aktivnosti koje preduzima Republika Srpska redovne, potpuno legitimne, ustavne i zakonite.

– To je ustavan proces koji Republika Srpska pokušava da uradi i uradiće, ništa drugo se ne izaziva. Očigledno da političko Sarajevo pokušava da nametne drugačiju percepciju o tome. Apsolutno mislim da nema bojazni u tom pogledu jer će Republika Srpska i čitava BiH živjeti u miru – poručio je Dodik.

Dodik je istakao da oni koji krše ustave i zakone moraju da odgovaraju za to, ali, kako je rekao, one zakone koji moraju biti usklađeni sa Ustavom.

– Stvari treba da se rješavaju politički. Situacija u BiH je oduvijek uzavrela, ali neko pokušava da doda još veću temperaturu – rekao je on.

Dodik je rekao da Republika Srpska ne pravi projekat odvajanja i secesije, te da se ponaša u skladu sa Ustavom.

– Donosićemo samo propise u skladu sa Ustavom i našim nadležnostima, a one nadležnosti koje su date BiH nećemo dirati, ali ne želimo nasilje visokog predstavnika – poručio je srpski član Predsjedništva BiH.