Na sastanku je razgovarano o spornom imenovanju novog visokog predstavnika u BiH.

Dodik je rekao da je Srpska protiv rehabilitacije i kreiranje bilo kakvih novih rješenja.

– Mi nismo antidejtonska strana u BiH – istakao je Dodik.

Dodik je ponovio da je potrebno jedinstvo, jer imenovanje novog visokog predstavnika može biti štetno za Republiku Srpsku.

– Eksperiment međunarodne zajednice prema BiH i pokušaji imenovanja novog visokog predstavnika moraju se prekinuti – poruka je koju je delegacija Srpske prenijela rukovodstvu Srbije na sastanku u Beogradu – rekao je Dodik.

Dodik je izjavio je da visoki predstavnik neće imati legitimitet u Republici Srpskoj ako izostane potvrda Savjeta bezbjednosti UN.

Istakao je da su od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića naišli na veliko razumijevanje na današnjem sastanku najviših zvaničnika Republike Srpske i predstavnika parlamentarnih stranaka u Srpskoj.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i predstavnici parlamentarnih stranaka u Srpskoj, razgovarali su u Beogradu sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i ministrima u Vladi.

Upoznali su rukovodstvo Srbije na koji način se spornim imenovanjem novog visokog predstavnika u BiH pokušava ignorisati ne samo lokalni faktor, nego i međunarodno pravo.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime