Tu je nova Toplana, potom rekonstrukcija UKC Republike Srpske, pa zaobilaznice oko grada. Ovo je sada moderan grad, metropola sa svim elementima za dobar život – naglasio je Dodik.

Napomenuo je da je Srbija uložila i u Srebrenicu oko pet miliona evra.

– I to se vidi na svakom koraku. Srebrenica izgleda ljepše i bolje. Sada nek se zapitaju gdje je završio silni novac od donacija koji je bio namjenjen tom kraju – rekao je Dodik.

On se posebno osvrnuo na izvanrednu saradnju sa Srbijom.

–  Dogovorili smo da obilježavamo zajednički važne datume, a takvih je šest. Imamo i Dan zastave 15. septembra i to je zajednički državni praznik Srbije i Republike Srpske, i od sledeće godine to će biti neradni dan u Srpskoj – istakao je Dodik.

A u toj zajedničkoj saradnji naglašeno je i nekoliko kapitalnih investicija.

– Hidroelektrana Buk Bijela je investicija od 500 miliona evra, i ona će biti u vlasništvu Srbije i Republike Srpske. Potom imamo aerodrom Trebinje koji će proraditi 2022. godine sa 80 miliona evra, a tu je i auto put koji povezuje Raču i Banjaluku, investicija oko 100 miliona evra – pojasnio je Dodik.

Naglasio je da je saradnja u oba pravca.

– Srbija stoj iza nas, ali i mi stojimo iza Srbije. I to je srpsko jedinstvo, mi smo jedan narod. Najljepše se osjećam kad odem u Beograd, dok se u Sarajevu samo okrećem. Političko Sarajevo je odraslo na percepciji “Što slabija Srbija, to je bolje nama”. Nažalost, po njih to su prošla vremena – naglasio je Dodik.