Nakon neformalnog sastanka sa bijeljinskim gradskim rukovodstvom stranke, Dodik je rekao novinarima da su u Bijeljini već realizovane kapitalne investicije, poput bolnice, gradske obilaznice, uređenja kanalske mreže i podrške poljoprivrednicima, a uslijediće i milionska ulaganja u modernizaciju elektroprensone mreže.

– Iza nas su u Bijeljini ostali mnogi važni projekti i drago mi je što vidim da je grad značajno riješio svoje infrastrukturne probleme – naveo je Dodik.

On je istakao da će početi i izgradnja auto-puta, te da još treba završiti određene formalnosti, čije riješavanje je u toku.

– Imaćemo aut-oput koji će spojiti Bijeljinu i Beograd, te dalje prema Brčkom i Banjaluci – naglasio je Dodik.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je da je na neformalnom sastanku razgovarano o aktuelnim političkim prilikama u gradu i kapitalnim projektima izuzetno važnim za bolji život građana Semberije, navodeći uz auto-put i nasip i ulaganje 50 miliona KM tokom naredne tri godine u modernizaciju elektromreže.

Ćorić je kritikovao sporu realizaciju projekata za koje je Republika Srbija izdvojila za Bijeljinu 1,5 miliona KM.

– Vlada Srbije i predsjednik Aleksandar Vučić su, uz podršku Dodika, izdvojili značajna sredstva za Bijeljinu – 1,5 miliona KM, ali, nažalost, imamo inertnost lokalne zajednice i još nismo uspjeli da realizujemo ni sredstva koja su data prije dvije godine – istakao je Ćorić.

On je apelovao i ponovo zatražio od gradske vlasti da se ubrza procedura oko realizacije tih projekta, navodeći da su u pitanju tri fiskulturne sale u osnovnim školama u Patkovači i Obarskoj i sala u gradskoj Gimnaziji koja u ovoj godini slavi 100 godina postojanja.

– Siguran sam da će Bijeljina u narednom periodu imati maksimalnu podršku Dodika /kao srpskog člana Predsjedništva BiH/, te predsjednika Republike Srpske /Željke Cvijanović/ i svih institucija Srpske kao i do sada – rekao je Ćorić.

Sastanak Dodika sa bijeljinskim rukovdstvom SNSD održan je u jednom gradskom restoranu.