screenshot

Auto-put kroz Semberiju i drinski nasip su kapitalni projekti koji se očekuju u Semberiji. Time će biti postignuti brži protok ljudi i saobraćaja s jedne strane, a s druge zaštita semberskog stanovništva od visokih voda, istaknuto je u razgovoru Dodika s rukovodstvom bijeljinskog SNSD-a.

– Iza nas su ostali veliki projekti – bolnica, protočni kanal, oblaznica, znatna sredstva za podršku poljoprivredi. Drago mi je da je Bijeljina riješila značajne infrastrukturne probleme – naveo je Dodik.

On je istakao da će početi i izgradnja auto-puta, te da još treba završiti određene formalnosti, čije riješavanje je u toku.

Na sastanku je istaknuto da će Elektro Bijeljina naredne sedmice potpisati ugvor o sanaciji i rekonstrukciji niskonaponske mreže u vrijednosti 7,5 miliona evra.

– Taj projekat će Bijeljina izvoditi sa vlastitokm radnom snagom i svojom mehanizacijom, a na kraju će ukupna vrijednost biti 25 miliona KM, sa daljinskim očitavanjem brojila – istakao je Nedeljko Ćorić, poslanik SNSD-a u NSRS i finansijski direktor Elektro Bijeljine.

Projekti izgradnje sportskih sala u Bijeljini, za šta je novac obezbijedila Republika Srbija, nažalost, kasne zbog inertnosti lokalne vlasti u priprimi projektne dokumentacije, istaknuto je na sastanku.