Milorad Dodik

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik posjetio je novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, koji je smješten u Univerzitetski klinički centar /UKC/ RS u Banjaluci

“Osuđujem napad, to je bilo apsolutno za svaku osudu, zahtjevao sam i zahtjevam od policije da poduzme sve moguće mjere. Vjerujem da će MUP kada to toga dođe, saopštiti neke podatke. Da, posjetio sam ga. Prije toga sam ga nazvao telefonom i pitao ga da li pristaje da ga posjetim, on je pristao i ja sam otišao. O tom razgovoru, izrazio sam žaljenje, rekao da apsolutno odbacujem mogućnost da iza toga stoji vlast”, poručio je Dodik.

Kako je kazao, ponudio je Kovačeviću, dodatnu policijsku zaštitu.

“Ako on odluči se za to, mi ćemo uspostaviti zaštitu. Nije tačno da postoji atmosfera linča. Neki to možda žele, odbacujem takvo nešto, vi ste svjedoci da to nije tako. Izražavam svoje žaljenje, svi zajedno treba da učinimo da društvo bude stabilnije. Izašao je predsjednik novinara BiH i rekao da je u osam mjeseci u BiH bilo 40 napada na novinare. Ne znam šta se tretira napadom na novinare. Ako je to ovo što se desilo vašem kolegi, onda je to samo jedan slučaj u RS, ali ostali su na nekom drugom prostou. U svakom slučaju, žao mi je. Vjerujem da će se njegov oporavak brzo desiti, i da će se vratiti svom poslu”, kazao je Dodik.