Radinković je istakao da su rasvjetljenjem ovog slučaja negirani navodi koji su se pojavili na društvenim mrežama da je motiv krađe rasna, vjerska i nacionalna netrpeljivost.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je državljanin Maroka uhapšen juče, a da je prijava o krađi policiji prijavljena 15. januara.

– Utvrđeno je da se radi o licu koje je 19. novembra prošle godine podnijelo zahtjev sa namjerom za podnošenje azila u Terenskom centru Sarajevo /Služba za poslove sa strancima BiH/ – izjavio je Radinković.

On je naveo da je Dž.K. priznao krivicu tokom jučerašnje kriminalističke obrade, a nadležni sud u Doboju izrekao mu je kaznu od šest mjeseci zatvora, koja je preinačena u uslovnu osudu od godinu dana.

Radinković je naveo da je ukradedni novac migrant trošio na području po nebzinskim pumpama i radnjama na području Doboja.

– On je upućen u prihvatni centar u Sarajevo – dodao je Radinković.

On je naveo da je u januaru na području koje je u nadležnosti Policijske uprave Doboj evidentirano 17 migranata, da ih je u željezničkom saobraćaju na podrčju grada bilo 265, a da je 2019. godini ukupno evidentirano 255, što je duplo više nego 2018. godinu.

S obzirom na to da je Doboj centar željezničkog saobraćaja, dobojska Policijska uprava evidentirala je prošle godine ukupno 10.302 migranta koji su željeznicom prošli kroz Doboj, od toga 7.841 iz pravca Sarajeva i 2.461 iz pravca Tuzle.