Gradski odbor dao mu je punu podršku i zatvražio da se odluka o njegovoj smjeni povuče.

Uz povlačenje odluke o smjeni, banjalučki DNS od vrha stranke traži da normalizuje odnose unutar partije, a ukoliko to nije u stanju, zahtijevaju da Marko Pavić u suprotnom svoj mandat da na raspolaganje organima stranke.

– Zbog nekih dešavanja u proteklo vrijeme u DNS-u mi smo došli u situaciju da, nakon što smo ostvarili najbolji rezultat od nastanka stranke, od gotovog napravimo veresiju. Za to su krivi neki novi članovi, navodne nove snage koje su došle samo da realizuju svoje interese – tvrdi Slobodan Nagradić, član Gradskog odbora DNS-a Banjaluka.

Prisutnima se obratio i Nedeljko Čubrilović. Poručio je da u stranci svoj uticaj realizuju ljudi koji su tek ušli i koji svoje interese ostvaruju na teret partije i zato ne prihvata da na taj način bude smijenjen. Poručio je da je nastala situacija umnogome otežala pregovore DNS-a u formiranju vlasti kako u Srpskoj tako i BiH.

– Јa sam prvo prihvatio da budem smjenjen ali kasnije kada sam čuo razloge, onda sam rekao nema od toga ništa – napominje Čubrilović.

Najavljuju sjednicu Gradskog odbora sa svim predsjendicima mjesnih odbora na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o, kako su naveli, onima koji su doveli do raskola unutar stranke.