DNK materijal potreban za identifikaciju uzet je odmah po izvlačenju tela mladića iz Dunava u Beogradu i on je upoređen sa DNK Nenada Periša, oca Mateja Periša koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine.

Obdukcija je obavljena na Institutu za sudsku medicinu, a patolozi koji su razgovarali sa reporterkom N1 rekli su da je uzrok smrti utapanje. Međutim, šta je tome prethodilo pokazaće toksikološke analize, na čije rezultate bi moglo da se čeka nedeljama. Kako javlja reporterka N1, Tužilaštvo je tražilo veliki broj analiza zbog čega je potrebno duže vreme za njihovo dobijanje. Kada budu gotovi rezultati će se prvo naći u Tužilaštvu, a potom će biti obaveštena i porodica.

U Beograd su ranije stigli predstavnici zagrebačke policije koji su sa srpskim kolegama razmenili operativne podatke iz istrage.

Za Matejom Perišom se tragalo od poslednjeg dana decembra prošle godine, a poznavaoci Dunava su spričali da je moguće da je telo tek sada isplivalo jer su više temperature, a u Beogradu je duvao i jak vetar. Oni pretpostavljaju da se telo zakačilo ispod Pančevačkog mosta i da zbog toga ronioci nisu mogli da ga pronađu jer u tim uslovima mogu da pretražuju reku samo na dodir.