Vladimir Putin (Foto: PriScr/youtube.com)

12.50 – Zabilježen sajber napad iz inostranstva tokom “direktne linije”

12.35 – Putin: Priče da je Rusija okupirala Donbas su glupost

12.20 – Putin saopštio gubitke od sankcija

– Nismo se ni svađali ni sa kim, niti to namjeravamo – odgovorio je Putin na pitanje šta će biti ako se Rusija “pomiri” sa zapadnim državama.

– Od 2014. godine Rusije je od sankcija izgubila oko 50 milijardi dolara, Evropa – 240 milijarde dolara, SAD – 17 milijardi dolara, a Јapan 27 milijardi dolara – dodao je on, govoreći o gubicima od ograničavajućih mera koje je Zapad uveo nakon što je Krim ušao u sastav Rusije.

11.50 – Građani Rusije žive teže, pošto se prije nekoliko godina Rusija suočila sa nekoliko šokova koji su potkopali domaće tržište i negativno se odrazili na socijalnu sferu. Rusi žive teže – rekao je. Međutim, situacija se poboljšava.

11.45 – Putin: Ima mnogo problema u zdravstvu, ali se ta sfera razvija. Očigledan je problem nedostatka ljekara

11.35 – Putin traži da se proveri obraćanje jednog građanina koji je saopštio da radi za 10.000 rubalja (oko 130 evra). On smatra da je to protiv zakona i traži od organa da preduzmu mjere. Uključuju se stanovnici različitih oblasti. Mlada mama iz Roslavlja se žali na duge redove u bolnicama, nedostatak ljekara. Rukovodstvo bolnice to negira.

11.15 – Prva pitanja se tiču plata, posebno radnika u školstvu i zdravstvu. Putin posebno naglašava važnost podizanja standarda građana i njihovu sigurnost.

11:11 – Vladimir Putin počeo konferenciju. Pitanja će predsjedniku stizati i tokom cijele emisije.

11.10 – Do 9 sati stiglo je 1,5 miliona pitanja. Kako je saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Putin je pogledao veliki broj pitanja i razvrstao ih po prioritetima.

11.02 – Očekuje se dolazak predsjednika Ruske Federacije.

————————————————————————————————————–

Kako se očekuje, ove godine, Putin bi mogao tražiti izvještaj od gubernatora, ministara i članova Vlade o aktuelnim pitanjima koja muče građane.

Prošle godine Direktna linija predsjednika Vladimira Putina je trajala 4 sata i 20 minuta.