Foto: Direktno.rs

– Mešoviti sistem, to jest kombinacija bi bio možda najbolje rešenje – naveo je.

Takođe, on je dodao da opozicija podržava studente i sve građane koji se bore za slobodu.

– Podržavam sve ljude i studente koji pokušavaju da se izbore, a opozicija će tome da doprinese.

Glavni odbor SSP izabrao je Ljubana Panića za generalnog sekretara SSP, Vuka Vučurevića za političkog direktora, a Branka Miljuša za izvršnog sekretara Političkog saveta, Đilas je najavio i osnivanje Političkog saveza SSP koji neće činiti članovi te stranke, već stručnjaci.

Đilas je izjavio da je “uvek spreman na svaki razgovor iza kojeg stoji Evropski parlament” i naglasio da je pre svega bitno da kroz dijalog dođe do rešenja za RTS i da se omogući kontrola izbora.

– Mi tražimo od Evropskog parlamenta da (u Srbiji) ima snagu i mogućnost uticaja kao u Severnoj Makedoniji i da ga čine svi predstavnici parlamentarnih grupa EP – rekao je on.

Članovi Stranke slobode i pravde su nakon skupštine krenuli u šetnju do Starog dvora na čijim su vratima zalepili nalepnicu peticije kojom pozivaju građane da sačuvaju Stari savski most čije je izmeštanje najavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

– Beogradski učitlej Miladin Zarić spasio je ovaj most u toku borbi za oslobođenje beograda 1944. godine kada su ga nacisti minirali. Narodni heroj je tako sačuvao naš most koji je postao simbol građanskog otpora protiv fašizma – navodi se, uz dodatak da je mostu “potrebna još jedna pomoć da opstane”.

Podsetimo, Đilas je danas na Skupštini ove stranke predstavio deo novog programa – “Imamo plan” kojim se najavljuje da će za četiri godine od preuzimanja vlasti minimalna zarada u Srbiji biti 500 evra, plata lekara najmanje 1.500 a nastavnika 1.000 evra.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime