Rekao je da Samitu “17 plus jedan” predstavlja saradnju ravnopavnih partnera, bez obzira na veličinu zemalja i da postoje obimne konsultacije, zajednički doprinosi i korist koja se dijeli.

– Zahvaljujem se na čestitkama srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, povodom obilježavanja 100 godina od osnivanja Komunističke partije Kine. Hvala što ste istakli sve ono što ste govorili o izgradnji zajedničke budućnosti, da produbljujemo multilaterizam. BiH je dio ove saradnje. Izgradnja TE Stanari je takođe pomogla značajno da se unaprijedi razvoj – rekao je Đi Ping.

Kaže da su do sada uspjeli da dođu do određenih zajedničkih rezultata.

– Nadamo se da ćemo stvoriti nove mogućnosti za nastavak saradnje. Planiramo da uvezemo još poljoprivrednih proizvoda iz BiH u Kinu – navodi kineski predsjednik. 

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik obratio se danas na Samitu “17 plus jedan”, na kojem učestvuju zvaničnici Kine i 17 zemalja centralne i jugoistočne Evrope.

Na kraju Samita “17 plus jedan” usvojena je Pekinška lista aktivnosti za 2021. godinu saradnje između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.