“Za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja mu je utvrđena kazna od 11 meseci, za krivično delo nepružanja pomoći unesrećenom licu izrečeno mu je šest meseci, a izrečena mu je jedinstvena kazna od 12 meseci koja će se izdržavati uz mere elektronskog nadzora u kućnim uslovima. U tu kaznu mu je uračunat i pritvor u kom je bio 2013. godine, što znači da će, ukoliko kazna postane pravosnažna, kod kuće biti između osam i po i devet meseci”, kaže Petrović.

Prvostepenu presudu doneo je Prvi osnovni sud u Beogradu.

Na pitanje RSE, hoće li uložiti žalbu na ovakvu odluku, Saša Petrović, pravni zastupnik majke Andree Bojanić, kaže da, prema Zakonu o krivičnom postupku, oštećena strana nema pravo da to uradi, već da žalbu može uložiti Prvo osnovno javno tužilaštvo ili odbrana.

“Ono što ja znam je da će Tužilaštvo podneti žalbu. Treba reći da, ako Tužilaštvo to ne uradi, a žalbu podnese odbrana, Mitroviću u drugostepenom postupku ne može da se izrekne teža kazna. U slučaju da to uradi Tužilaštvo, onda može”, kaže Petrović.

Otac nastradale Andree Bojanić izjavio je danas da je odluka Prvog osnovnog sudu u Beogradu u slučaju sina vlasnika Pinka Aleksandra Mitrovića „presuda ocu, a ne sinu“ i da je reč o „politički motivisanoj presudi“.

Kako prenosi portal Raskrikavanje, Savo Bojanić je najavio da će podneti žalbu na tu odluku, a taj portal navodi da je žalbu najavilo i Prvo osnovno tužilaštvo.

Aleksandar Mitrović je osuđen je na 12 meseci nošenja nanogice u svom stanu i zabranu upravljanja motornim vozilom na godinu dana za dva krivična dela – teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Mitroviću će u kaznu biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru od 19. jula do 4. oktobra 2013. godine.

Aleksandar Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip Ustaničkom ulicom, iz pravca Bulevara kralja Aleksandra prema Ulici Vojislava Ilića, na pešačkom prelazu udario i usmrtio 17-godišnju Andreu Bojanić.

Prema tvrdnjama tužilaštva, Mitrović je vozio brzinom većom od 81 kilometar na sat, a od siline udarca Andrea Bojanić je odletela 29 metara.

Mitrović se udaljio sa mesta nesreće, a policiji se javio naknadno.