Foto: SRNA

Prvi dio vježbe – potjera za bjeguncem i talačka kriza, izveden je na ulicama Foče u Akva parku “Ušće” i na rijeci Drini, da bi u drugom dijelu, unutar zidina Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ Foča, jedinice dva ministarstva pokazale odličnu usklađenost u uslovima pobune u zatvoru i talačke krize.

U vježbi su, između ostalog, korištena dva specijalna transportna vozila “despot” i isto toliko helikoptera i glisera, kao i psi obučeni za hvatanje bjegunaca.

Foto: SRNA

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je da je ovo bila dobra provjera međusobne koordinacije, kao i obučenosti i opremljenosti jedinica za najteže zadatke.

“Smatram da su naše interventne snage dovoljno obučene i opremljene da se mogu suprotstaviti svim bezbjednosnim izazovima i rješavati sve krizne situacije na području Republike Srpske”, rekao je Ćulum.

Pomoćnik ministra pravde Pero Dunjić naveo je da su sve jedinice pokazale odličnu uvježbanost.

“Jedinice su obučene da uspješno djeluju u svim mogućim situacijama i da obavljaju poslove koji su zakonom predviđeni”, rekao je Dunjić.

Direktor KPZ-a Foča Siniša Golijanin istakao je da je ovo prva vježba ovakvog tipa u ovoj ustanovi u posljednjih 30 godina.

Foto: SRNA

“Ova ustanova je osnovana 1950. godine i naredne godine obilježićemo 70 godina rada, a ova vježba bila je neophodna kao uvertira za obilježavanje tog jubileja”, rekao je Golijanin.

Golijanin je naveo da KPZ-om nikada nije lako upravljati, ali da je uvijek prisutna i neophodna odlična saradnja sa MUP-om.

U vježbi su učestvovali pripadnici Centra za obuku MUP-a, Policijske uprave Foča, Specijalne antiterorističke jedinice, jedinice žandarmerije Foča, Trebinje, Istočno Sarajevo, zatim Interventna jedinica Sudske policije, Pregovarački tim MUP-a, Helikopterski servis, Jedinica policije i službe obezbjeđenja KPZ-a Foča, Posebna jedinica policije KPZ-a Banjaluka, Teritorijalna vatrogasna jedinica, Služba hitne pomoći Doma zdravlja Foča, zdravstvena i vatrogasna služba KPZ-a Foča.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime