Foto: N1

irektor policije Vladimir Rebić rekao je prethodnog dana da je policija na terenu 24 sata, da je pretraženo 50 sela, a da se proveravaju kontakti koje je Jovanović imao sa drugim ljudima, ali i sve objave o ovom slučaju na društvenim mrežama.

Potrazi će se pridružiti više od 100 pripadnika Vojne policije i Tima za traganje i spasavanje Specijalne brigade Vojske Srbije sa službenim psima, saopštilo je u subotu uveče Ministarstvo odbrane.

U potragu za devojčicom i otmičarem uključilo se i oko 200 pripadnika Bezbednosno-informativne agencije (BIA), kao i nekoliko desetina ljudi iz Beograda.

Kako su objavili mediji, oni su se dobrovoljno javili da pomognu u potrazi.

Od petka je povećan broj pripadnika policije i Žandarmerije, a Rebić kaže da je u potragu uključeno 620 ljudi, od toga 520 policajaca i stotinak lovaca i izviđačkih sekcija.

U interesu istrage ne otkriva se u kojim se selima pretražuju svi objekti i u kojim je pravcima više od 500 policajaca.

Na društvenim mrežama pojavili su se pozivi za organizovane potrage volontera. Svrljižani su najavili da će poći u planine, a u potragu su već uključeni lovci.

Kako je ranije javio reporter N1, poznato je da se pretražuje šire područje Knjaževca, Svrljiga, a nezvanično – proveravaju se određeni dokazi pronađeni u planinskim selima prema Staroj planini, koje su građani prijavljivali. Svakako je, kako je ranije saopšteno za N1, operativna policija aktivna na čitavom jugoistoku Srbije.

Policiji i žandarmima na terenu oko Knjaževca pomaže i granična policija, lovci, radioamateri, a na raspolaganju su im i dron i policijski helikopter.