Knjigu je priredila supruga Mome Kapor, Ljiljana koja kaže da joj se čini da, iako je prošlo deset godina od smrti, Momo nikada nije otišao.

– Obnavljaju se knjige, bile su izložbe, pet velikih izložbi, u Politici nedjeljom izlazi kolumna a često čujem ‘šta bi Moma sada rekao’, često ga citiraju. Ima trg, ulicu i u ovoj eri brzog života, interneta, Moma se često pominje – rekla je gostujuću u Beogradskoj hronici Ljiljana Kapor.

Kada je riječ o izboru priča Ljiljana Kapor kaže da svako ima svoju najljepšu priču.

– Ljudi se lako poistovjećuju, pronalaze u njegovim pričama. On se bavio sitncama, atmosferom i kroz njegove priče osjetite i ukus i miris a to je najteže. Da od sitnica napravite knjige, priče, slike – objašnjava Ljiljana Kapor.

Priređujući knjigu “Najlepše priče Mome Kapora” Ljiljana kaže da je pošla od izbora Milisava Savića i zbirki priča koje je birao sam Moma.

– Uzela sam i napravila neki moj izbor najljepših priča uz jednu prelijepu Mominu sliku – rekla je supruga Mome Kapora.

Nije lako živjeti sa umjetnikom ali je Moma bio jedinstven.

– Umjetnici su zaista takvi i umiju da budu teški kada su u nekom svom stvaralačkom zanosu. Ali je Moma za sebe sam rekao da je najlakši za održavanje. Јa živim u prostoru gdje smo zajedno živjeli, čuvam zajedničku energiju – rekla je Ljiljana Kapor.