Demonstranti okupljeni ispred predsedništva Srbije krenuli su centralnim beogradskim ulicama ka policijskoj stanici u Ulici 29. novembar gde se nalaze uhapšeni koji su sinoć ušli u zgradu Radio televizije Srbije.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je okupljenima ispred predsedništva da je počelo hapšenje i da je mladiću od 18 godina određen pritvor od 30 dana i da ga šalje u zatvor.

On je zato pozvao okupljene da pođu do policijske stanice i odbrane uhapšene.

„Dok smo ovde policija hapsi sve ljude koji su sinoć bili u zgradi RTS-a, a simbol svega toga je Pavle od 18 godina kojem je određen pritvor od 30 dana i koga šalju u zatvor. To neće moći tako, nije kriv Pavle koji je pokazao veliku hrabrost jer je bio sa nama. Ako je neko kriv to sam ja, jer sam prvi ušao. Neka dođu po mene neka dođu po sve vas“, rekao je Obradović.

On se osvrnuo na objavu predsednika srbije Aleksandar Vučića na instagramu kako igra šah sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem te upitao da li je Vučić pobegao pacovskim kanalima ili se smeje u facu demonstratima.

„Mislim da smo mi ovde danas pokazali da smo pobudjeni narod koji neće da trpi njegove laži propagandu i diktaturu. Mi smo tu mi ne odustajemo. Aleksandre Vučiću ako si pobegao naćićemo te nećeš pobeći, gotovo je“, rekoa je Obradović i uzvikivao „ostavka“.

Okupljeni su pošli potom ka policijskoj stanici a na čelu kolone je veliki transparent „Jedna od pet miliona“.

Demonstranti koji su pošli ka policijskoj stanici 29. novembar zaustavili su se ispred Doma Narodne skupštine Srbije i uzvikivali ime predsednice parlamenta Maje Gojković čiji ostavku inače opozicija traži.

Sa kamiona se pušta muzika, a građani duvaju i pištaljke i uzvikuju „ostavka“.

Na čelu kolone je transparent „Jedan od pet miliona“ i lider Dveri Boško Obradović, Zoran Lutovac i Nebojša Zelenović.

Ulice kojima demonstranti prolaze zatvaraju se za saobraćaj.

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ saopštili su danas da su dve osobe „odvučene“ u zgradu Skupštine grada i da ih nije privela policija.

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković je sa kamiona ispred predsedništva Srbije rekao da je privatna grupa ljudi odvukla K.T. i M.S.

On je kazao da policija odbila da rastera demonstrante koji su ispred predsedništva i da je došla i vojna policija.

Marković je kazao i da je po hitnom postupku na sedam dana zatvora kažnjen mladić P.C. koji je uhapšen danas u svojoj kući.